Nyheter från Blekinge Idrottsförbund

I samband med den nationella temaveckan "En vecka fri från våld" i Blekinge bjuder vi in till en öppen och kostnadsfri föreläsning med Peter Rung i Karlshamn den 2 december.

Under hösten erbjuder vi en utbildning och workshop i varje kommun, med utgångspunkt i trygga idrottsmiljöer och Barnkonventionen.

Det finns ett starkt samband mellan fysisk aktivitet och livskvalitet bland äldre.För att vi inom svensk idrott ytterligare ska kunna utveckla vårt arbete för att få vuxna och äldre att röra på sig och idrotta så behövs ett förstärkt offentligt stöd.

Idrottsgalan i Blekinge arrangeras fredagen den 7 februari 2020 på Blekinge Convention Center i Ronneby.

Under hösten har två stycken Idrottens dag arrangerats i Blekinge. Två evenemang som genererat nya föreningssamarbeten, tusentals prova-på-are och nya utövare till föreningslivet.

Den psykiska ohälsan är en av vår tids stora folkhälsoutmaningar och problemen finns även inom idrotten. De senaste dagarna har det återigen aktualiserats och det är viktigt att vi inom idrotten håller frågorna levande.

I samband med "European Week of Sport" arrangerar Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Idrottens dag i Karlskrona på kvällen lördagen den 28 september, tillsammans med lokala idrottsföreningar.

Inom ramen för Idrottslyftet finns det möjlighet att söka ekonomiskt stöd för föreningar som vill utveckla sin idrottsanläggning. Det finns utrymme kvar i anläggningsstödet för 2019, passa på!

Välkomna att sälja och fynda idrotts- och fritidsprylar under Idrottsloppis i Ronneby, i samband med Idrottens dag 12 oktober.

Artisten Pidde P som också är ambassadör för "Rörelsesatsning i skolan" har under den senaste veckan varit på intensiv rörelseturné i Blekinge.

Blekinge Idrottsförbund ha lämnat driftsansvaret för Blekinge Health Arena, och vi anpassar verksamheten därefter. Läs om förändringarna.

72 idrottsledare i åldrarna 16-25 år från Skåne, Småland, Halland och Blekinge har tilldelats stipendium för att delta i Folksam Ledarcamp på Ronneby Brunn i helgen. Från Blekinge deltar 10 unga ledare.

Under onsdagen uppmärksammade IQ att Blekinge idrottsförbund med projektet ”Nattfotboll i Mellanstaden” blivit IQ-projekt nummer 1331. Här kan ungdomar och unga vuxna spela boll sent in på kvällen som ett alternativ till fest och alkohol.

Blekinge Idrottsförbund har idag presenterat den utvärdering av verksamheten som pågått under våren/sommaren. Förbundet har också aviserat att man ej längre tar ansvar för driften av anläggningen.

Efter ett år med "Rörelsesatsning i skolan" deltar nu skolor i samtliga av länets kommuner. Det har varit en rörelserik uppstart av höstterminen för projektsskolorna!

TRÄNINGSTIDER

Måndagar

Nybörjare och röda
kl. 18.00-19.00.
Orange och uppåt, vuxna och barn
kl. 19.00-20.00
(avancerade till 20.30).
Dojon, Ronneby sporthall

Onsdagar

Nybörjare och röda
kl. 18.00-19.00.
Orange och uppåt, vuxna och barn
kl. 19.00-20.00
(avancerade till 20.30).
Dojon, Ronneby sporthall

Lördagar

Samtliga medlemmar kl. 15-16 i C-salen, Ronneby sporthall.

Mer info

Postadress: