Nyheter från Blekinge Idrottsförbund

Längre preskriptionstid för att anmäla de allvarligaste förseelserna, längre avstängning från idrotten vid allvarliga kränkningar och möjlighet för idrottsombudsmannen att anmäla till bestraffning.

Under SM-veckan avgörs svenska mästerskap för seniorer i olika idrotter i en och samma stad eller huvudort. Vi bjuder nu in Blekinges kommuner, förbund och föreningar till en inspirationsresa till SM-veckan i Malmö!

Riksidrottsstyrelsen går fram med flera skarpa förslag i strategiska frågor inför Riksidrottsmötet 24-26 maj i Jönköping. Nya principer för bidragsfördelning, ny syn på medlemskap och rätt till stöd och de sista pusselbitarna för en trygg idrott.

Projektet "Rörelsesatsning i skolan" har varit lyckat för Skogsgårdsskolan i Ronneby. Här märker personalen såväl ökad studiero som förbättrade studieresultat sedan projektet startade i höstas. Nu tar skolan nästa steg!

Glädje, rörelseförståelse och utveckling är i fokus hos de båda föreningarna som igår tilldelades stimulanspriset "Idrott för alla".

Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Blekinge genomförde årsmöte/distriktsstämma i Ronneby under onsdagkvällen. Mötesordförande var Kevin Lill, ordförande i Region Blekinges Kultur- och bildningsnämnd.

Folksam Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare, 16-25 år, att fortsätta utvecklas inom idrotten. 30 augusti-1 september arrangeras Folksam Ledarcamp i Ronneby och nu har du chansen att nominera!

En större utvärdering av Blekinge Health Arena inleds nu och ska utföras i tre steg av Evolus AB.

Idrottens dag till Ronneby

(2019-03-28 15:29)
Det är nu beslutat att Idrottens dag i Blekinge kommer att arrangeras i Ronneby tillsammans med mötesplatsen Trygg idrott lördagen den 12 oktober.

Nattfotboll i Sunnahallen

(2019-03-22 08:53)
Inom ramen för Blekinge Idrottsförbunds projekt ”Idrott i Mellanstaden” bjuds det ikväll in till Nattfotboll i Sunnahallen. Arrangemanget stöttas av Hyresgästföreningen och Karlskrona kommun.

Skatteverket bjuder in till två olika webbinformationer under våren - Idrottsföreningen som arbetsgivare samt Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration.

Blekinge Health Arena har under helgen haft tennisklubbar från Skåneidrotten på besök hos oss. En utvecklingsdag där styrelser, ledare och aktiva var inbjudna.

Idag är det internationella kvinnodagen och vi vill då lyfta ämnet genom att visa hur det ser ut i idrotten idag. Riksidrottsförbundet har tagit fram en rapport rörande ledare inom idrottsrörelsen.

Vi hälsar tränare och ledare från idrotten, idrottsgymnasier samt andra idrotts- och hälsoaktörer varmt välkomna till workshop tillsammans med BTH Idrottsakademi på Blekinge Health Arena torsdagen 21 mars.

Vårt projekt ”Hälsa för alla” når nya målgrupper när vi i samarbete med Karlskrona kommun och Fischerströmska gymnasiet nu startat upp två grupper med ungdomar från språkintroduktionsprogrammet.

TRÄNINGSTIDER

Måndagar

Nybörjare och röda
kl. 18.00-19.00.
Orange och uppåt, vuxna och barn
kl. 19.00-20.00
(avancerade till 20.30).
Dojon, Ronneby sporthall

Onsdagar

Nybörjare och röda
kl. 18.00-19.00.
Orange och uppåt, vuxna och barn
kl. 19.00-20.00
(avancerade till 20.30).
Dojon, Ronneby sporthall

Lördagar

Samtliga medlemmar kl. 15-16 i C-salen, Ronneby sporthall.

Mer info

Postadress: